دستیابی به اندامی متعادل و جذاب آرزوی هر انسان عصر مدرن است. همان افرادی که ادعا میکنند وقت چندانی برای ورزش ندارند. از طرفی نیز رژیم غذاییشان سرشار از مواد مضر است. اما باید بگوییم که با کمی توجه و پشتکار رسیدن به تناسب اندام دیگر رویا نیست. بسیاری از شما نام ورزش فیتنس به گوشتان خوردهاست. شاید فکر میکنید که فیتنس همان بدنسازی است. در صورتی که این دو ورزش تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در این مطلب درباره تاثیر تمرینات فیتنس بر بهبود تناسب اندام توضیحاتی ارائه دادهایم. با جیموبی همراه باشید.
فیتنس چیست؟ با ورزش چربیسوز فیتنس بیشتر آشنا شوید!
فیتنس یکی از شاخههای ورزشی است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. فیتنس شامل حرکاتی میشود که چربیسوزی بدن را به حداکثر میرسانند و اندام را در بهترین حالت خود قرار میدهند. ورزش فیتنس به سه نوع تمرین تقسیم میشود: حرکاتی برای آمادهسازی عضلات، تمریناتی برای کاهش تودههای چربی در بدن و ایروبیک که شامل حرکات ریتمیک است. شما برای اینکه نتیجه خوبی از فیتنس بگیرید، باید هر سه نوع تمرین را به اندازه کافی و با اصول صحیح انجام دهید. معمولا به ورزشکاران توصیه میشود که حداقل سه جلسه در هفته ورزش فیتنس را انجام دهند.
تفاوت فیتنس و بدنسازی | آیا فیتنس و بدنسازی با یکدیگر فرق دارند؟
فیتنس و بدنسازی، هر دو برای ساختن اندامی سالم و زیبا به کار میروند، اما تفاوتهایی با یکدیگر دارند. یکی از مهمترین تفاوتهایشان این است که در بدنسازی ورزشکار علاوه بر آب کردن تودههای چربی به تمرینات و تغذیهای روی میآورد که باعث حجمدهی به عضلات شود؛ اما در فیتنس هدف صرفا کاهش چربی و رسیدن به اندامی متعادل است.
به همین دلیل علاوه بر تمرینات نوع تغذیه نیز در بین دو ورزش فیتنس و بدنسازی بسیار متفاوت است؛ مثلا در فیتنس نیازی به خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدرات نیست؛ در صورتی که در بدنسازی کربوهیدرات برای عضلهسازی لازم است. یکی دیگر از مواد مغذی ضروری در بدنسازی پروتئین است. به همین دلیل ورزشکاران بدنساز به خوردن مکملهای پروتئینی روی میآورند، اما در فیتنس معمولا مکمل خاصی مصرف نمیشود و مصرف پروتئین به مقدار متعادل است. در عوض میوه و سبزیجات نقش ویژهای در تغذیه فیتنسکاران دارد.
یکی دیگر از مهمترین تفاوتهای بدنسازی و فیتنس در شدت فشار تمرینات است. افرادی که بدنسازی انجام میدهند، تمرینات پرفشاری را پشتسر میگذارند که شامل بلند کردن وزنههای سنگین نیز میشود تا زودتر به نتیجه دلخواهشان یعنی افزایش حجم عضلات برسند؛ اما در فیتنس شدت تمرینات کمتر است.
فواید فیتنس | فیتنس چه مزیتهایی دارد؟
همانطور که پیشتر گفتیم مهمترین هدف فیتنس، چربیسوزی و رسیدن به اندام متعادل است. علاوه بر این موارد فیتنس فواید دیگری نیز دارد که در ادامه اشاره میکنیم:
- افزایش قدرت بدنی
- افزایش ظرفیت ریهها و بهبود تنفس
- بهبود سلامت قلب و عروق
- بهبود سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از استرس و اضطراب
- بهبود حافظه
- جلوگیری از مشکلات روحی مثل افسردگی
- افزایش سوختوساز بدن
- کاهش ریسک آسیبدیدگی
فیتنس باعث افزایش سرعت، چالاکی، انعطافپذیری ورزشکار و افزایش تعادل و هماهنگی بین اعضای مختلف بدن میشود.
در ضمن فیتنس مانند هر ورزش دیگری با کمک به سیستم ایمنی بدن باعث میشود که بیماریهای رایجی مثل آنفولانزا کمتر گریبانگیر ورزشکاران شوند. هرچند شما باید قبل از انجام هر ورزش با فردی متخصص در این زمینه مشورت کنید تا مطمئن شوید که ورزش موردنظر آسیبی به بدنتان وارد نمیکند.
عوارض ورزش فیتنس | آیا فیتنس به بدن آسیب میرساند؟
برخی افراد ادعا میکنند که تمرینات قدرتی مثل ورزش فیتنس و بدنسازی برای بدن ضرر دارند. آنها ادعا میکنند ورزشهای قدرتی تهدیدی برای سلامتی به شمار میآیند و به همین دلیل باید از چنین ورزشهایی دوری کرد؛ اما متخصصان پزشکی چنین نظری ندارند. نظر متخصصان این است که انجام به اندازه و اصولی فیتنس نهتنها مشکلی ایجاد نمیکند، بلکه باعث چربیسوزی و رسیدن به اندام ایدهآل میشود و سلامتی ورزشکار را نیز تضمین میکند.
هرچند تمرینات قدرتی وقتی دردساز میشوند که بیش از حد یا به طور غیراصولی انجام شوند. اگر خیال میکنید که هرچقدر تعداد تمرینات را در هفته و روز بیشتر کنید، زودتر و بهتر نتیجه میگیرید، سخت در اشتباهید. هر انسان با هر بدنی ظرفیت خاص خودش را دارد. تعداد و فشار تمرینات باید متناسب با شرایط جسمی ورزشکار تعیین شود. بنابراین فیتنس حتما باید زیر نظر مربی باتجربه انجام شود.
برای فیتنس از کجا شروع کنم؟
در این مطلب درباره تاثیر تمرینات فیتنس بر بهبود تناسب اندام صحبت کردیم. گفتیم که فیتنس مجموعهای از حرکات است که باعث چربیسوزی میشود و فرد را به سوی داشتن اندامی متعادل و جذاب سوق میدهد. تمرینات فیتنس معمولا شامل حرکات ریتمیک و حرکاتی برای کاهش توده چربی بدن است. همینطور شامل حرکاتی است که در ابتدا عضلات را برای شروع ورزش آماده میکنند.
بزرگترین تفاوت فیتنس و بدنسازی در این است که هدف از فیتنس چربیسوزی است، اما در بدنسازی علاوه بر داشتن اندامی متناسب بر روی حجیم کردن عضلات نیز تمرکز میشود. به همین دلیل رژیم غذایی فیتنسکارها سرشار از کربوهیدرات نیست و معمولا مکمل پروتئینی مصرف نمیکنند؛ اما تمرینات بدنسازی پرفشار است و مصرف پروتئین و کربوهیدرات در رژیم غذایی ورزشکارانش بالاست.
اگر شما هم قصد دارید به اندامی متناسب و ایدهآل دست پیدا کنید و به دنبال حجیمسازی عضلات نیستید، فیتنس گزینه خوبی برایتان محسوب میشود. در این زمینه میتوانید از جیموبی کمک بگیرید. جیموبی، سایتی با هدف رساندن مراجعهکنندگان به رویای بدنی سلامت و اندامی متعادل است. با کمک متخصصان فیزیولوژی و تغذیه در جیموبی، برای شما با توجه به شرایط زندگی و وضعیت جسمانیتان برنامههای اختصاصی ورزشی و رژیمهای غذایی ارائه میشود. پس همین حالا در سایت جیموبی ثبتنام کرده و تشکیل پرونده دهید یا اینکه با تلفنهای مجموعه تماس بگیرید و اولین مشاوره خود را به طور رایگان دریافت کنید.
سوالات متداول
فیتنس چه تفاوتی با بدنسازی دارد؟
تفاوت اهداف از تمایزهای اصلی فیتنس با بدنسازی است. فیتنس بیشتر بر روی چربیسوزی و کاهش وزن و رسیدن به اندام متناسب تمرکز دارد. در صورتی که یکی از اهداف مهم در بدنسازی حجیم کردن عضلات است. به همین دلیل بدنسازی تمریناتی پرفشار همراه با بلند کردن وزنههای نسبتا سنگین دارد؛ اما فشار تمرینات در فیتنس کمتر است.
آیا فیتنس برای بدن عوارض دارد؟
عدهای میگویند از آنجا که فیتنس نوعی ورزش قدرتی است، برای سلامتی بدن ضرر دارد؛ اما متخصصان این امر را تکذیب میکنند و ادعا دارند که فیتنس تنها در صورتی آسیبزاست که به طور غیراصولی و نیز بیش از حد انجام شود.
رژیم غذایی در ورزش فیتنس شامل چه چیزهایی است؟
رژیم غذایی فیتنسکارها سرشار از فیبر و ویتامین است. به همین دلیل میوه و سبزی جایگاه ویژهای در رژیم این ورزشکاران دارد. از طرفی مصرف پروتئین نیز باید به اندازه کافی باشد. هرچند در فیتنس مثل بدنسازی نباید کربوهیدرات و پروتئین بسیاری زیادی مصرف کرد.